Twitter

Gennadi Timtshenko myi Suomeen rekisteröidyn lentoyhtiönsä

Venäläisliikemies Gennadi Timtshenko on myynyt kokonaisuudessaan osuutensa Suomeen rekisteröidystä Airfix Aviation –yhtiöstä, verkkolehti Fontanka.fi uutisoi Kauppalehteä siteeraten. Yhtiön päätoimialana on tilauslentojen toteuttaminen.

Timtshenko omisti yhtiöstä 99% osuuden Luxemburgiin rekisteröidyn Volga Group –investointiyhtiönsä kautta. Volga Group ei paljasta kaupan tarkempia yksityiskohtia, vaan tyytyy ainoastaan toteamaan myynnin liittyvän  Airfix Aviationin heikkoon talouteen.

Vuonna 2012 Airfix Aviationin liikevaihto oli noin 50 miljoonaa euroa ja se oli lievästi tappiollinen. Timtshenkon omistaman Volga Groupin päätoimiala on lentotoiminta ja sillä on toimintaa Moskovan Sheremetjevon ja Pietarin Pulkovon kentillä

Aiemmin maaliskuussa Timtshenko myi osuutensa (43,5%) amerikkalaisesta öljytreideri Guvnorista liikekumppanilleen ja yhdelle yhtiön perustajista Torbjörn Törnqvistille. Timtshenko on yksi niistä venäläisistä liikemiehistä, jonka nimi lisättiin Yhdysvaltain pakotelistalle 20. maaliskuuta.

Talouslehti Forbesin mukaan Timtshenko oli vuonna 2013 maailman 62. varakkain henkilö noin 14,1 miljardin dollarin omaisuudellaan. Gennadi Timtshenkolla on Suomen ja Armenian kansalaisuudet.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?