Twitter

Gazpromin osinkoja nostetaan 20%

Ukrainan kasvava kaasuvelka ei estä Gazpromia maksamasta osakkailleen entistä korkeampia osinkoja vuodelta 2013. Vielä maaliskuussa Gazpromin hallituksen puheenjohtaja Aleksei Miller sanoi Ukrainan velan voivan vaikuttaa osinkotasoon. Nyt konsernihallinto suosittelee osinkojen nostamista 20,2%:lla lähes 170 miljardiin ruplaan (7,2 ruplaan osakkeelta), kertoo RBC.

Vuonna 2012 Gazprom maksoi osinkoja 140 miljardia ruplaa (5,99 ruplaa osakkeelta) eli 25% puhtaasta voitostaan. Gazpromin puhdas voitto viime vuodelta oli 628,3 miljardia ruplaa, josta 25% tason säilyttäen osinkoihin olisi voitu suunnata vain 157,075 miljardia. Nyt osinkoa maksetaan korjatusta tuloksesta.

Yhtiön avokätisyyttä ei pörssissä palkittu: Gazprom laski Moskovan pörssissä 2,53% ja indeksi aleni 2,36%, toteaa RBC.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?