Twitter

Kohupoliitikko vaatii McDonaldsien sulkemista

Venäläinen parlamentaarikko ja LDPR -parlamenttipuolueen pitkäaikainen johtaja Vladimir Zhirinovski vaatii Venäjällä toimivia McDonalds –pikaruokaketjun ravintoloita suljettaviksi. Zhirinovskin vaatimus on vastaveto McDonaldsin päätökselle sulkea ravintolansa Krimin niemimaalla.

– McDonalds laittoi ravintolansa kiinni Krimilä, mikä on erittäin hyvä asia. Toivottavasti se tekee saman myös meillä. Annoin moskovalaisille aktivisteillemme tehtävän lähteä osoittamaan mieltään McDonalds -ravintoloiden eteen Moskovassa ja muualla Venäjällä, Zhirinovski ilmoitti uutistoimisto RIA Novostin mukaan.

McDonaldsien jälkeen Zhirinovski kertoi alkavansa taistella Pepsiä vastaan. Samassa yhteydessä poliitikko kertoi olevansa tyytymätön myös siihen, että Venäjällä on liikaa englanninkielisiä ravintoloiden nimiä.

Vladimir Zhirinovski on niittänyt kohuesityksillään mainetta Venäjällä ja muualla maailmassa sen jälkeen kun hänet valittiin perustamansa LDPR-puolueen puheenjohtajaksi jo 1990-luvun alussa. Zhirinovskin kohuesityksistä vain hyvin harvat ovat lopulta kuitenkaan toteutuneet. Viime kuukausien aikana Zhirinovski on esittänyt mm. seksin harjoittamiskertojen rajoittamista, tupakanpolttoa ja alkoholinkäyttöä esittävien elokuvien esityskieltoa, yli 80-kilon painosten virkamiesten erottamista viroistaan ja venäjän aakkosten ы-kirjaimen käytön lakkauttamista.

Pikaruokaketju McDonalds avasi ensimmäisen ravintolan Moskovaan vielä Neuvostoliiton aikaan vuonna 1990. Vuonna 2013 yhtiöllä oli 356 ravintolaa eri puolilla Venäjää.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?