Twitter

Arkadi Rotenbergille enemmistö Venäjän suurimmasta televisiotuotantoyhtiöstä

Liikemies Arkadi Rotenberg on hankkinut 51% omistusosuuden Venäjän suurimmasta televisiotuotantoyhtiö Krasnyi kvadratista, talouslehti Vedomosti uutisoi. Venäjän suurin tuotantoyhtiö tuottaa televisio-ohjelmaa Venäjän ykköskanava Pervyi kanalille.

Kauppaan sisältyvät myös mediayhtiön sponsoriyhteistyöstä, levityksestä ja Internet-sisällöstä vastaavat tytäryhtiöt, jotka kauppaa valmistellessa sulautettiin emoyhtiöönsä. Yhtiöryppään liikevaihto vuonna 2013 oli 9,1 miljardia ruplaa, eli noin 186 miljoonaa euroa. Vuonna 2012 Krasnyi kvadrat tuotti Pervyi kanalille yhteensä 1159 tuntia ohjelmaa.

Arkadi Rotenberg osti osuutensa yhtiön perustajalta ja omistajalta Larisa Sinelshikovalta. Sinelshikova on Pervyi kanalin pääjohtaja Konstantin Ernstin ex-vaimo, Vedomosti muistuttaa.

Krasnyi kvadratin ostamisesta oli aiemmin kiinnostunut myös Pervyi kanalista 51% osuuden omistava National Media Group. National Media Groupin omistaa puolestaan suursijoittaja Juri Kovaltshuk, jonka omistuksiin kuuluu myös mm. taannoin Yhdysvaltain pakotelistalle joutunut Rossia-pankki. Sekä Rotenberg että Kovaltshuk ovat alkujaan Pietarista ja heidän sanotaan kuuluvan presidentti Vladimir Putinin lähipiiriin.

Arkadi Rotenberg on jääkiekkoseura Pietarin SKA:n varapuheenjohtaja ja Hartwall Areenan osaomistaja Roman Rotenbergin setä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?