Twitter

Tampereen ja Pietarin välille suunnitellaan terveysalan innovaatioyhteistyötä

Pietarin kaupungin talous- ja strategiakomitean johto vieraili Tampereella helmikuun puolivälissä tutustumassa suomalaiseen terveysalan innovaatiotoimintaan sekä suunnittelemassa tulevaisuuden yhteistyömahdollisuuksia.

Vierailun aikana järjestettiin seminaari, jossa keskusteltiin terveysalan yhteistyömahdollisuuksien syventämisestä osana Innovatiiviset Kaupungit -ohjelman Tulevaisuuden Terveys ja Smart City -kokonaisuuksia. Seminaariin osallistui Pietarin edustajien lisäksi Pirkanmaan sairaanhoitopiirin, yksityisen sektorin sekä terveysteknologiaklusterin edustajia.

– Toivon, että saamme yhteistyön vauhdilla käyntiin ja paljon suomalaisia terveysalan yrityksiä ja yrittäjiä Pietariin. Lähdemme mielellämme mukaan myös yhteisiin pilottihankkeisiin, joiden avulla voimme kehittää Suomen ja Venäjän välistä terveysalan yhteistyötä, Pietarin kaupungin strategisen suunnittelun komitean puheenjohtaja Anatoli Kotov kertoo.

Vierailun aikana päätettiin laatia yhteistyösopimus, joka on tarkoitus allekirjoittaa kevään aikana. Sopimus käsittelee muun muassa suomalais-venäläistä terveysalan innovaatioyhteistyötä, koulutus- ja tutkimusyhteistyön edistämistä sekä Suomen ja Venäjän välisen terveysteknologian klusteriyhteistyön kehittämistä. Terveys- ja biolääketieteen eri klustereita korostavaa sopimusta työstää FinnMedi Oy yhdessä Itämeri-instituutin kanssa.

– Avautuva yhteistyö tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden suomalaisille yrityksille luoda uutta bio- ja terveysalan liiketoimintaa Suomessa. Lisäksi se tukee korkeakoulujen tutkimusosaamisesta syntyvää palveluliiketoimintaa, FinnMedi Oy:n toimitusjohtaja Matti Eskola kertoo.

Vierailunsa yhteydessä talous- ja strategiakomitea tutustui myös tekonivelsairaala COXAan sekä Tampereen yliopiston lääketieteelliseen yksikköön, joka valmistelee yhdessä Pavlovin lääketieteellisen yliopiston kanssa kansainvälistä tieteellistä symposiumia Pietariin kesäkuun alkuun.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?