Twitter

Moskovassa kulkueet Venäjän Krim-politiikan puolesta ja sitä vastaan

Moskovassa järjestettiin lauantaina mielenosoituskulkueet Venäjän hallituksen Krimin politiikkaa vastaan ja sen puolesta. Krimin liittämistä Venäjään puolustanut noin 15 000 osallistujan kulkue oli Sergei Kurginjanin Sut vremeni (Ajan ydin) -liikkeen järjestämä.  Hallituksen Krim-politiikkaa ja aseellista puuttumista Ukrainan tilanteeseen vastustanut kulkue oli nimetty rauhanmarssiksi ja se keräsi RBC:n kirjeenvaihtajan mukaan noin 20 000 osallistujaa.

Rosbalt kertoo rauhanmarssin järjestäjien ilmoittaneen osallistujamääräksi 50 000, poliisi laski kulkueen päättäneessä joukkokokouksessa osallistujia olleen vain kolmisen tuhatta. Kulkueiden reitit ristesivät Trubnaja-aukiolla.

Jotkut rauhanmarssin osallistujista kuten anarkistit, Lenta.ru-uutistoimituksen ryhmä ja pieni LGBT-ryhmä kulkivat omina ryhmittyminään. Erillisenä ryhmänä kulkivat myös Yksi sekunti sotaa -tunnuksen alla ihmiset, jotka kantoivat Kiovan taistelutilanteista otettuja valokuvia. Läheskään kaikki Bulevardikehää pitkin edenneen rauhanmarssin osallistujat eivät jääneet Saharovin valtakadulla järjestettyyn joukkokokoukseen vaan lähtivät tilaisuudesta marssin päätyttyä.

Krimin liittämistä Venäjään puoltava kulkue eteni Trubnaja-aukion, Neglinnaja-kadun ja Petrovkan kautta Vallankumouksen aukiolle, missä pidettiin joukkokokous. Osallistujilla oli Venäjän lippujen ohella Yhtenäinen Venäjä -puolueen ja Liberaalidemokraattisen puolueen lippuja, Sut vremenin tunnuksia ja julisteita, joissa luki ”Krim, olemme kanssasi”.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?