Twitter

Suomen viisuminmyöntö Venäjällä jatkuu ennallaan

Suomi jatkaa tavanomaiseen tapaan viisumeiden myöntämistä Venäjän kansalaisille kaikissa edustustoissaan. Myös rajanylitys jatkuu normaalien käytäntöjen mukaisesti, Suomen Pietarin-pääkonsulaatti kertoo perjantaina julkaisemassa tiedotteessaan.

EU-maiden päämiehet päättivät kokouksessaan 6.3. Venäjään kohdistuvista rajoittavista toimenpiteistä vastauksena Venäjän toimiin Ukrainan kriisissä. EU:n ja Venäjän välisen viisumivuoropuhelun keskeyttäminen ei kuitenkaan vaikuta Suomen viisuminmyöntöön Venäjällä. Pääkonsulaatin tiedotteen mukaan Eurooppa-neuvoston päätöksellä ei myöskään ole vaikutusta rajanylitykseen Venäjän ja Suomen välillä.

Eurooppa-neuvoston päätös tarkoittaa EU:n ja Venäjän välisten, yhteistä viisumivapaustavoitetta koskevien keskustelujen keskeyttämistä toistaiseksi.

1 kommentti

  1. Harri Virtanen Vastaa kommenttiin

    Parempi oliskin ettei vaikuta, tai alkaa tapahtumaan. Nimittäin alkaa samantien suunsoitto ja menenvaikka ite Eduskuntaan meluamaan asiasta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?