Twitter

Maidan iskee Moskovan pörssiin

Ulkomaiset sijoittajat valmistautuvat myymään maanantaina omistuksiaan venäläisyhtiöissä sekä sisäisillä että ulkoisilla markkinoilla, kirjoittaa Vedomosti.

– Sijoittajat ovat pragmaatikkoja ja ymmärtävät, että mikä tahansa sota johtaa lisäkustannuksiin ja inflaatioon, Kolmas Rooma -sijoitusyhtiön johtava osakas Andrei Movtshan kommentoi Ukrainan ja Venäjän konfliktin kärjistymistä.

Vedomostin haastattelemat asiantuntijat uskoivat ruplan kurssin lyövän jo maanantaina kaksi ennätystä eli ylittävän 50 ruplan vaihtokurssin suhteessa euroon sekä yltävän historialliseen ennätykseen suhteessa dollariin eli maaliskuulta 2009 peräisin olevan 36,73 ruplaa. Tämä toteutui heti aamulla: euron kurssi oli. 50,82 ruplaa ja dollarin 36,75 ruplaa, uutisoi Lenta.

Venäjän osakemarkkinoiden arvioitiin menettävän maanantaina 5-7 %, ellei tilanne käänny huonommaksi.

– Jos ryhdytään tulittamaan, sekä osakemarkkinat että rupla romahtavat, sanoo Uralsibin analytiikkaosaston johtaja Aleksandr Golovtsov.

Salasana hukassa?