Twitter

Venäjä kehotti ETYJiä tuomitsemaan nationalismin kasvun Ukrainassa

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kehotti Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestöä tuomitsemaan nationalismin kasvun Ukrainassa. Lavrov ilmaisi kantansa työtapaamisessaan ETYJ:n pääsihteeri Lamberto Zannierin kanssa, kerrotaan Venäjän ulkoministeriön verkkosivulla.

”Lavrov kehotti ETYJiä tuomitsemaan päättäväisesti nationalististen ja uusfasististen mielialojen nousun maan länsiosissa, nationalistien kehotukset venäjän kielen kieltämiseen, venäjänkielisen väestön muuttamiseen ”kansalaisuudettomaksi”, mielipiteenilmaisuvapauden rajoittamiseen ja heille sopimattomien puolueiden kieltämiseen”, sanotaan tiedotteessa.

Aiemmin Lavrov on sanonut, ettei Moskova sekaannu Ukrainan tilanteeseen ja arvioi ulkomaisten yhteistyökumppaniensa toimivan samoin, muistuttaa Gazeta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?