Twitter

Siluanov: ruplan heikkeneminen ei liity pääoman maastapakoon

Venäjän valtiovarainministeri Anton Siluanov sanoi sunnuntaisessa tiedotustilaisuudessa Venäjän odottavan Ukrainan uuden hallituksen muodostamista ja talouspoliittisia linjauksia, ennen kuin ostaa 2 miljardilla dollarilla seuraavan erän Ukrainan euro-obligaatioita.

– Asiaa käsiteltiin todella viime viikolla, mutta koska tilanne Ukrainassa on muuttunut suuresti, meidän on tiedettävä, millaisen hallituksen kanssa aiomme tehdä yhteistyötä, sanoi Siluanov 1primelle G20-maiden valtiovarainministerien ja keskuspankkien tapaamisten johdosta järjestetyssä tilaisuudessa.

Venäjän taloustilannetta Siluanov kommentoi arvioimalla, että ruplan arvon merkittävä heikkeneminen johtuu maan sisäisistä, Venäjän makroekonomisiin parametreihin liittyvistä syistä eikä liity ulkomaisten sijoittajien käytökseen. Nämä eivät Siluanovin mukaan kiiruhda irrottamaan rahojaan venäläisomistuksista. Siluanov kertoi Euroclearin vahvistaneen, että samanlaista ulkomaisten sijoittajien pakoa Venäjältä kuin muissa kehittyvissä talouksissa ei ole havaittavissa. Siluanov sanoi Venäjän talouden olevan muita kehittyviä talouksia vahvempi ja stabiilimpi.

Rupla on heikentynyt vuoden alusta suhteessa euroon 7,8 % ja suhteessa dollariin 8,5 %, muistuttaa 1prime.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Salasana hukassa?