Twitter

Venäjän korruptionvastaisen toiminnan päällikkö erotettiin

Sisäministeriön taloudellisen turvallisuuden ja korruptionvastaisen toiminnan päällikkö, kenraaliluutnantti Denis Sugrobov on vapautettu tehtävistään, uutisoi RIA Novosti Kremlin tiedotteen nojalla. Anonyymi lähde on kertonut uutistoimisto Interfaxille 38-vuotiaan Sugrobovin pyytäneen itse eroa jo 17.2. ”vahvan väsymystilan johdosta”.

Sugrobov oli toiminut korruptionvastaisen toiminnan osaston johdossa vuodesta 2011. Sisäministeriön johtovirkamiehistössä tilanne on jännittynyt, kertoi Rosbalt 18.2.. 17.2. erotettiin yllättäen tehtävistään varasisäministeri Juri Aleksejev, jota aiemmin pidettiin mahdollisena Aleksandr Bastrykinin seuraajana Venäjän tutkintakomitean johdossa.

Sugrobovin ja Aleksejevin välit ovat tiettävästi olleet kireät Sugrobovin syytettyä Aleksejevia talousrikosten leväperäisestä tutkinnasta. Miesten sanotaan etsineen keinoja saattaa toisensa huonoon valoon. FSB suoritti 15.-16.2. ratsian taloudellisen turvallisuuden osaston tiloihin. Osa työntekijöistä aiottiin pidättää, mutta Interfaxin mukaan pääsyyttäjänvirasto esti tämän. Uutiskokonaisuutta referoi Lenta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?