Twitter

RZhD kehittää yhdistettyä suurnopeusjuna- ja lentolippua

Rautatieyhtiö RZhD on kehittämässä yhteislippua suurnopeusjunille ja lentoliikenteeseen, kertoo OAO Skorostnyje magistrali -yhtiön pääjohtaja Aleksandr Misharin. Ajatus on mukana Moskovan-Kazan- suurnopeusrautatieprojektin tariffipolitiikkaa suunniteltaessa. Misharin käytti esimerkkinä Saksaa, jossa lento- ja junaliikenteeseen on mahdollista hankkia yhteislippu.

Misharin mainitsi myös, että sosiaalisen tariffipolitiikan puitteissa suurnopeusjuniin on tulossa vapaapäivät huomioivia alennuksia sekä alennuksia opiskelijoille ja perheille. Tariffijärjestelmä valmistuu noin vuoden kuluttua, kertoo ITAR-TASS.

Moskovan ja Kazanin välinen ensimmäinen suurnopeusrataprojekti vaatii kaikkiaan 1 biljoonan ja 68,5 miljardin ruplan sijoitukset, joista noin 300 miljardia on määrä saada yksityisiltä tahoilta, 150 miljardia ruplaa Kansallisen hyvinvoinnin rahastosta vaihdossa RZhD:n osakkeisiin, loput valtion tukien ja yhtiön oman investointiohjelman varojen ohella eläkesäätiön hyväksi liikkeelle laskettavina infrastruktuuriobligaatioina. Rata lyhentää Moskovan ja Kazanin välisen junamatka-ajan 14 tunnista 3-3,5 tuntiin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Salasana hukassa?