Twitter

Medvedev: täysipainoinen Ukraina-yhteistyö vaatii legitiimiä valtaa

Presidentti Valdimir Putin on lähettänyt Venäjän ihmisoikeusvaltuutettu Vladimir Lukinin välittäjäksi Ukrainan valtiovallan ja opposition välisiin neuvotteluihin, tiedottaa Lenta. Asiasta sovittiin Putinin ja Ukrainan presidentti Viktor Janukovitshin välisessä puhelinkeskustelussa torstaina. Janukovitsh pyysi apua, sanoo Putinin tiedottaja Dmitri Peskov.

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev antoi torstaina lausunnon, jonka mukaan Venäjä pyrkii täyttämään kaikki taloudelliset ja muut sitoumuksensa Ukrainalle, jossa väkivaltaiset yhteenotot leimahtivat uudelleen torstaina aamupäivällä. Täysimittainen yhteistyö edellyttää kuitenkin pääministerin mielestä Ukrainan hallitukselta legitiimiyttä ja kykyä puolustaa omia kansalaisiaan.

– Valtiovaltaa ei tule käyttää kuten jotain rättiä jalkojen pyyhkimiseen, sanoi Medvedev. Medvedevin mukaan valtiovallan tulee keskittyä kansalaisten suojelemiseen ja valtiovallan etuja ja kansalaisten elämää turvaavien järjestysvallan rakenteiden suojaamiseen, tiedottaa Interfax.

– Pyytäisin muita hallituksen jäseniä pysymään tällä linjalla, sanoi Medvedev.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?