Twitter

Ulkoministeriöltä lausunto, Kreml seurantalinjalla Ukrainan tilanteen suhteen

Presidentin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi keskiviikkona Kremlin seuraavan tarkasti Ukrainan tapahtumia mutta pysyvän edelleen puuttumattomuuslinjalla.

– Ilmaisemme ilman muuta kantamme tapahtumiin, mutta myöhemmin. Keskeinen periaate tällä hetkellä on olla sekaantumatta Kiovan tapahtumiin, sanoi Peskov verkkojulkaisu Slonille.

Tiedotusvälineissä esiintyneitä tietoja siitä, että presidentti Putin ei olisi muilta kiireiltään eilen päässyt puhelinyhteyteen Ukrainan presidentti Viktor Janukovitshin kanssa Peskov kommentoi sanomalla, ettei tiedä asiasta. Ukrainan terveysministeriön mukaan eilen kiihtyneissä yhteenotoissa mielenosoittajien ja turvallisuusjoukkojen välillä on saanut surmansa 26 ihmistä. 351 henkilöä on hakeutunut saamaan hoitoa vammoihinsa, 241 henkilöä on sairaalahoidossa, kirjoittaa Rosbalt. Ukrainan sisäministeriön mukaan vammautuneita on miliisissä ja sisäisissä joukoissa 120.

Myöhemmin päivällä Peskov sanoi presidentti Vladimir Putinin katsovan, että koko vastuu tilanteesta on ääriainesten harteilla. Moskova on tukenut ja tukee dialogia kaikkien sivistyneiden poliittisten voimien kesken Ukrainassa, sanoi Peskov. Venäjän ulkoministeriö antoi myös virallisen lausunnon kannastaan tapahtumiin Ukrainassa. Lausunnon mukaan syypää väkivaltaan on vallankaappausta yrittävä radikaali oppositio, kirjoittaa Infox. ”Venäjä vaatii ’aukion’ johtajia lopettamaan verenvuodatuksen maassaan ja palaamaan välittömästi neuvottelukontaktiin laillisen vallan kanssa ilman uhkavaatimuksia”, sanotaan lausunnossa. Ulkoministeriö ilmoittaa olevansa valmis käyttämään kaiken vaikutusvaltansa rauhan palauttamiseksi naapurimaahan.

Salasana hukassa?