Twitter

Maahanmuuttoviraston johtaja: ei viisumipakkoa IVY-kansalaisille

Venäjän maahanmuuttovirasto FMS:n johtaja Konstantin Romodanovski katsoo, että viisumipakon käyttöönotto IVY-maiden kansalaisille olisi haitaksi Venäjälle, koska maat voisivat turvautua samaan vastatoimeen. Romodanovski kertoi näkemyksistään Itogi-aikakauslehden haastattelussa.

Venäjän IVY-suhteista vastaava varaulkoministeri Grigori Karasin sanoi lokakuun lopussa, että Venäjä ja Ukraina käsittelevät mahdollisuutta ulkomaanpassin käyttöönotosta maahantulomuodollisuuksissa, viisumipakkoa ei kuitenkaan ole harkittu Viisumipakkoa IVY-maiden kansalaisille on vaatinut mm. oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi.

Romodanovskin mukaan maahanmuuttovirran torjunta yhteisömaista ei vastaa Venäjän etuja, sillä yhteisö ei pyri suhteiden katkaisemiseen. Sen sijaan työluvan myöntämiskäytäntö kiristyy, Romodanovski sanoi. Venäjällä on 11,1 miljoonaa ulkomaalaista, joista 1,8 miljoonalla on työlupa tai patentti. Muita ryhmiä ovat opiskelijat, sairaalahoidossa olevat, sukulaisten luonat vierailevat ja turistit. 3,6 miljoonaa henkilöä kuuluu riskiryhmään, joista valtaosan Romodanovski arvioi työskentelevän työluvatta. – Muun kuin työnteon maahantulosyyksi ilmoittaneille ei jatkossa myönnetä työlupia. On jo tarpeeksi leikitty humanisteja, sanoo Romodanovski. Haastattelua referoi Infox.

Salasana hukassa?