Twitter

Transitlennot 11 lentokentälle ilman viisumia?

Yksitoista Venäjän eri alueilla sijaitsevaa lentokenttää, jotka ovat avainasemassa matkailun kehityksen kannalta, voivat saada oikeuden vastaanottaa ulkomaisia transitmatkailijoita 72 tunnin ajaksi ilman viisumia.

– Kulttuuriministeriö on antanut laajennetun luettelon 11 tällaisesta lentokentästä. Objektiivisista syistä sitä saatetaan vielä supistaa. Alueet ovat esittäneet meille toivomuksiaan, ne tajuavat varsin hyvin, että tämä on mahdollisuus muuttaa lentokenttä hub-kentäksi, sanoo kulttuuriministeriön varaministeri Alla Manilova.

Luettelossa ovat mukana Moskovan kolme lentokenttää, Pietarin Pulkovo ja Kazanin lentokenttä. Varaministerin mukaan ne pääsevät listalle mukaan heti, koska ovat siihen valmiita. Vladivostok, Habarovsk ja Ulan-Ude omaavat myös hyvät edellytykset kiinalais-, japanilais- ja korealaismatkailijoiden houkuttelemiseen.

– Jos laki osoittautuu toimivaksi, miksi emme laajentaisi maiden ja kenttien joukkoa ja poistaisi rajauksen, jonka mukaan käytäntö koskee vain transitmatkustajia? sanoo Manilova.

Venäjän matkustajavirta voi transitmatkustajien viisumivapauden myötä kasvaa 35-40 %, sanoo varaministeri. Majoitusalan tulot kasvavat 3,6-5,4 miljardia ruplaa vuodessa ja majoitus- ja muiden liitännäispalvelujen tulot 15 miljardia ruplaa vuodessa. Venäjän hallitus hyväksyi kuun alussa kulttuuriministeriön valmisteleman muutosprojektin lakiin matkustussäädöksistä Venäjältä ja Venäjälle. Sen mukaan läpikulkumatkalla olevat ulkomaiden kansalaiset saavat oleskella Venäjällä 72 tuntia ilman viisumia, muistuttaa Infox.

Salasana hukassa?