Twitter

Ranskalaisyhtiöt innostuneimpia Moskova-Kazan -suurnopeusradasta

Presidentti Vladimir Putinin ilmaisema tuki Moskova-Kazan-suurnopeusrautatieprojektille heijastui välittömästi ulkomaisten sijoittajien kiinnostukseen. Ranskalaisyhtiöt SNCF, Alstom, Bouygues ja Vinci ovat jo esitelleet hallintomalliaan RZhD:n ensimmäiselle varapresidentille Aleksandr Misharinille.

Viime viikolla Pariisissa käytiin neuvotteluja rautatieyhtiö RZhD:n suurnopeusrautateistä vastaavan tytäryhtiö Skorostnyje magistrali -yhtiön ja ranskalaisyhtiöiden konsortion välillä suurnopeusrautateiden rakentamista ja rahoitusta koskevista kysymyksistä. Ranskalaisten lisäksi kiinnostusta Kazanin suurnopeusrataan ovat osoittaneet myös Espanjan, Etelä-Korea, Saksan, Kiinan ja Japanin yhtiöt. Vuosi sitten, kun esillä oli suurnopeuspilottiprojekti Moskova-Pietari, kiinnostuneita olivat samat tahot Japania lukuunottamatta.

Moskova-Kazan-suurnopeusradan rakentaminen alkanee ensi vuonna. 800 km mittaisen osuuden arvioidaan maksavan 928 miljardia ruplaa, josta valtio rahoittaa 70 % ja loput kootaan yksityisiltä sijoittajilta. Tarjouskilpailun voittavan konsortion kanssa solmitaan sopimus elinkaariperiaatteella siten, että valtio korvaa sijoitukset projektin edetessä, muistuttaa RBC Daily.

Lue myös:

Salasana hukassa?