Twitter

Oikeusministeriö epäsi rekisteröinnin kahdelta puolueelta

Oikeusministeriö ei hyväksynyt puoluerekisteriin kahta puoluetta; Kansan allianssia, jonka johdossa on Aleksei Navalnyin kannattajia ja tämän projektien johtohenkilöitä, eikä Joulukuun 5. päivän puoluetta, joka on saanut nimensä vuoden 2011 parlamenttivaalien jälkeisen suurmielenosoituksen päivämäärästä.

Kansan allianssi ei toimittanut ministeriöön yhden alueosastonsa perustamistodistusta eikä toisen puoluekokouksensa edustajavalintakokousten pöytäkirjoja. 15.6. pidetyssä toisessa edustajakokouksessa puolue hyväksyi muutoksia sääntökohtiin, jotka aiemmin olivat puolueen rekisteröinnin esteenä. Puolueessa on myös alaikäisiä jäseniä, mikä on laissa kiellettyä, tiedottaa oikeusministeriö. Hylkäys on lopullinen, mutta siitä voi valittaa oikeuteen.

Joulukuun 5. päivän puolueen ohjelmasta ministeriö löysi perustuslain vastaisia kohtia, kuten vaatimukset ekstremisminvastaisen E-keskuksen, FSB:n ja poliisin lakkauttamisesta. Myös puolueen säännöistä löytyi epätarkkuuksia. Puolueen koordinaationeuvoston jäsen Sergei Davidis kertoo, että asiakirjoja muokataan uudessa edustajakokouksessa, vaikka puolue pitääkin oikeusministeriön perusteluja tekaistuina, kertoo Vedomosti. Davidis katsoo, että viime vuonna uudistettua puoluerekisterilakia tulkitaan valikoivasti.

Salasana hukassa?