Twitter

Gudkovit erotettiin Oikeudenmukainen Venäjä -puolueesta

Gennadi ja Dmitri Gudkov, isä ja poika, on erotettu Oikeudenmukainen Venäjä -puolueen jäsenyydestä. Dmitri Gudkov kertoi asiasta eilen illalla Twitter-tilillään. Viime kuussa Gudkovit menettivät asemansa puoluejohdon tehtävissä torjuttuaan puoluejohdon vaatimuksen lopettaa osallistuminen Opposition koordinaationeuvoston toimintaan, tiedottaa Lenta.

– Mironovin, Levitshevin, Romanovitshin, Gratshevin ja Gorjatshovan aloitteesta minut erotettiin puolueesta, kirjoitti Dmitri Gudkov ja ilmoitti myös isänsä tulleen erotetuksi. Gudkov-junior kertoi aikovansa jatkaa työtään kansanedustajana ja vahvisti jatkoaikeensa tänään erillisessä lehdistötilaisuudessa. Viime syksynä kansanedustajan mandaattinsa menettänyt Gennadi Gudkov puolestaan kertoi suunnittelevansa uuden poliittisen järjestön perustamista ja houkuttelevansa sinne jäseniä Oikeudenmukaisesta Venäjästä.

Duuman puhemies Sergei Naryshkin ehdotti, että ryhmättä jäänyt Dmitri Gudkov saisi duumassa samanlaisen erillisstatuksen kuin muutamat muut Oikeudenmukaisen Venäjän kansanedustajat, jotka muodollisesti ovat ryhmän jäseniä mutta jotka tosiasiassa on suljettu ulos ryhmän toiminnasta ja toimivat epävirallisena ryhmänä, kertoo Regnum. Lehdistötilaisuudessaan Gudkovit ennustivat mm. parlamentaarista kriisiä ja duuman joutumista hajotetuksi Sotshin olympiakisojen jälkeen, uutisoi Rosbalt

Salasana hukassa?