Twitter

Duuman ulkopuolisille puolueille neuvosto

Valtakunnanduuman puhemies Sergei Naryshkin on allekirjoittanut asiakirjan duuman ulkopuolisten puolueiden neuvoston perustamisesta. Neuvosto toimii puhemiehen ja oppositiopuolueiden yhteydenpitovälineenä ja sen perustamisesta kerrottiin jo Naryshkinin ja oppositiopuoluejohtajien toisen tapaamisen jälkeen. Neuvoston kokoontumisen säännöllisyydestä asiakirja ei mainitse mitään. Duuman ulkopuoliset puolueet aikovat jatkaa myös omia pyöreän pöydän kokoontumisiaan.

Kutsu neuvostoon on toimitettu kaikille vaaleihin osallistumisoikeuden omaaville puolueille, joiden on toimitettava edustajalistansa duuman kansliaan joulukuun aikana. Duuman johdon mukaan neuvosto tarjoaa uusille puolueille hyvän mahdollisuuden saada ideoitaan kansanedustajien tietoon. Neuvoston jäsenten konkreettisia lakiluonnoksia koskevat näkemykset saatetaan duuman komiteoiden tietoon, lupaa Naryshkin.

Duuman ulkopuolisista puolueista neuvoston perustamista on sekä pidetty mahdollisuutena että arvosteltu. Boris Nemtsovin johtama RPR Parnas kieltäytyi jo etukäteen neuvoston työstä ilmoittaen, että duuman vaaleissa ilmenneistä väärinkäytöksistä johtuen koko duumaa on pidettävä laittomana, eikä puolue näin ollen aio osallistua työmuotoon, joka saisi duuman näyttämään säädyllisemmältä, kirjoittaa Vedomosti.

Salasana hukassa?