Twitter

Team Finland Venäjä perustettiin

Team Finland Venäjä on perustettu. Perustavan kokouksen pitivät 25. syyskuuta yhteisenä videopalaverina Suomen Venäjällä toimivat edustustot ja niitten yhteistyökumppanit. Perustamiskokouksessa keskusteltiin Team Finland Venäjän toiminnasta, tavoitteista ja jatkotoimista.

Verkkona toimivan Team Finland Venäjän tavoitteena on parantaa julkisten toimijoitten erityisesti keskisuurille ja pienille yrityksille tarjoamia palveluita. Perustamiskokoukseen osallistuivat työ- ja elinkeinoministeriön, Finpron, FinNoden, Suomalais-venäläisen kauppakamarin, Finnveran ja Tekesin edustajat sekä Moskovan-suurlähetystö, Pietarin-pääkonsulaatti, Petroskoin toimipiste ja Murmanskin toimipiste.

Venäjän Team Finland -verkon puheenjohtajana toimii suurlähettiläs Hannu Himanen ja koordinaattorina suurlähetystön kauppa- ja talouspoliittisen yksikön päällikkö, ministerineuvos Marjo Mäki-Leppilampi. Venäjän alaverkkona on Team Finland Pietari, jonka puheenjohtaja on pääkonsuli Pirjo Tulokas ja koordinaattori konsuli Merja Åberg. Tiiviissä yhteistyössä Pietarin kanssa toimivat Petroskoin ja Murmanskin yhdyshenkilöt.

Vielä tämän vuoden aikana Team Finland Venäjä järjestää käynnistystilaisuudet Moskovassa ja Pietarissa. Syksyn kuluessa siinä mukana olevat organisaatiot täsmentävät jatkotoimiaan ja kehittävät yrityksille suunnattuja palveluitaan. Alusta pitäen Team Finland Venäjä toimii virtuaalisena verkkona internetissä ja sosiaalisessa mediassa.

Suomen suurlähetystö, Moskova

Salasana hukassa?