Twitter

Moskovan Gorkin puisto ja Varpusvuoret yhdistetään

Moskova-joen eteläpuolella sijaitseva Varpusvuorten puistoalue (ent. Leninskie gory) yhdistetään jo tänä syksynä hallinnollisesti joen itärannan Gorkin puistoon (Maksim Gorkille nimetty kulttuuri- ja lepopuisto), uutisoi RIA Novosti. Samalla puiston yhteyteen rakennetaan maanalaiset pysäköintialueet, joille pääsee Leninin valtakadulta, Puistokehältä ja Taiteilijoiden keskustalo TsDH:n suunnalta. Asiasta kertoi eilen Moskva 24 -tv-kanavalla Gorkin puiston johtaja Olga Zaharova.

Brittiläinen suunnittelutoimisto LDA Design, joka on myös Lontoon Olympiapuiston sekä Victoria Parkin ja New Yorkin Keskuspuiston uudistuksen taustavoima, voitti tässä kuussa Gorkin puiston kehittämissuunnitelmakilpailun. Kaupunginhallitus asetti tavoitteeksi puiston rauhoittamisen, ihmisvirtojen rajoittamisen, joen hyödyntämisen sekä uusien virkistysmahdollisuuksien luomisen. Jatkossa Gorkin puiston, Varpusvuorten ja Neskutshnyi-puiston alueelle pyritään luomaan yli 120 hehtaarin yhtenäinen virkistysalue, kertoo Lenta.ru.

Gorkin puiston mittava, noin 2 miljardin dollarin hintaiseksi arvioitu, julkisin ja yksityisin varoin rahoitettu uudistus aloitettiin kesällä 2011, kun puiston johtajaksi nimitettiin duumaedustaja Sergei Kapkov, joka vuosi sitten siirtyi Moskovan kaupungin kulttuurihallinnon johtoon. Eräs puistoprojektin yksityisistä taustasijoittajista on Kapkovin pitkäaikainen yhteistyökumppani liikemies Roman Abramovitsh.

Salasana hukassa?