Twitter

AvtoVAZ muutti suunnitelmaansa

AvtoVAZin johto on tehnyt muutoksia yhtiön vuoteen 2020 ulottuvaan liiketoimintasuunnitelmaan. Suunnitelman kokonaisarvon muutosta ei kerrottu julkisuuteen. Vuonna 2010 yhtiö suunnitteli käyttävänsä uudistuksiin 183,5 miljardia ruplaa. Muutoksia ei tehty uusia malleja koskeviin suunnitelmiin.

Korjatussa suunnitelmassa huomioidaan uudet projektit kuten vuosi sitten hankitun IzhAvton modernisointi 10 miljardilla ruplalla. IzhAvto valmistaa jo Lada Grantaa, jonka tuotannon käynnistämiseen on sijoitettu 1,26 miljardia ruplaa. Jatkossa IzhAvtossa tullaan tuottamaan myös AvtoVAZ:n yheistyökumppani Renault-Nissanin malleja. Izhevskissä sijaitsevan tehtaan potentiaalinen vuosituotanto on 300 000 autoa.

AvtoVAZ:n toinen suuri projekti toteutetaan Kazakstanissa Azija Avto- ja Eptic-yhtiöiden kanssa. Vuoteen 2014 mennessä Azija Avton kokoonpanotehtaalle syntyy Ladan Granta- ja Kalina- malleja vuodessa 60 000 kappaletta valmistava yksikkö, jonka tuotanto on jatkossa tarkoitus kaksinkertaistaa. Tehtaalla valmistetaan tulevaisuudessa myös autonosia. Projektin arvioidaan vaativan 400 miljoonan dollarin sijoitukset.

AvtoVAZ uudistaa myös omaa tuotantoaan, sanoo yhtiön pääomistaja Rostehnologiin (36,3 %) johtaja Sergei Tshemezov. Keväällä tehtaan uudella B0-linjalla aloitettu Lada Larguksen tuotanto (350 000 autoa vuodessa) saa marraskuussa seurakseen Nissan Almeran, ensi kesästä linjalla kootaan mahdollisesti myös Renault Logania, kertoo Vedomosti-lehden lähde.

Salasana hukassa?