Twitter

Kesäajasta ei luovuta Venäjällä

Valtakunnanduuma ei aio käsitellä lakiehdotusta Venäjän kellojen siirtämisestä pysyvästi talviaikaan, ilmoitti varapuhemies, Yhtenäinen Venäjä -puolueen kansanedustaja Sergei Zheleznjak Interfax-uutistoimistolle tiistaina. Zheleznjakin mukaan asia on hallituksen päätösvallan piirissä eikä duuman tarvitse puuttua siihen.

Viikkoa aiemmin kaksi kansanedustajaa toi duumaan lakiluonnoksen maan siirtämisestä pysyvästi talviaikaan. Mahdollisen pysyvän aikamuutoksen takia rautatieyhtiö RZhD on viime päivinä myynyt rajoitetusti lippuja loka-marraskuun vaihteen juniin.

Kesäkuussa 2011 tuolloinen presidentti Dmitri Medvedev perui Venäjän talviaikaan siirtymisen, minkä seurauksena kesäaikaan jääneen Venäjän ja Länsi-Euroopan välinen aikaero kasvoi tunnilla, kun taas Venäjän itäisimpien osien ja Moskovan välinen aikaero supistui. Uudistuksen arveltiin vaikuttavan myönteisesti ihmisten terveyteen ja maan talouteen, mutta jo viime syksynä tiedotusvälineet kertoivat sen lisänneen väsymystä erityisesti alueilla, joilla työpäivä alkaa selvästi pimeään aikaan.

Joulukuussa 2011 tuolloinen pääministeri Vladimir Putin sanoi, että kellonajan sesonkivaihtelu saatetaan palauttaa käyttöön, kirjoittaa Lenta.ru. Tiistaina Putin kommentoi asiaa Luxemburgin matkallaan sanoen, että talvi- ja kesäajan käytöstä tulee päättää kiireettömässä aikataulussa ja että päätös mahdollisista muutoksista vallitsevaan käytäntöön voidaan tehdä hallitustasolla.

Salasana hukassa?