Twitter

KamAZ :n voitto 18-kertaistui

KamAZ-kuorma-autovalmistaja julkisti eilen tuloksensa vuoden alkupuoliskolta. Yhtiön puhdas voitto kasvoi 18.kertaiseksi 2,7 miljardiin ruplaan ja tulot 28 % 56 miljardiin ruplaan. EBITDA 2,4-kertaistui 5,4 miljardiin ruplaan, ja velka supistui 17,7 % 9,6 miljardiin ruplaan.

Hyvän tuloksen syyksi KamAz mainitsee vuoden 2011 neljännellä kvartaalilla käynnistetyn kaksivuotisen liiketoiminnan tehostamisohjelman, jonka avulla yhtiö arvioi säästävänsä 16,5 miljardia ruplaa.

Yhtiön myynti kasvoi vuoden alkupuolella 19,7 % viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna ja oli 23 100 autoa, joista yli 19 500 myytiin kotimaanmarkkinoille. KamAZin myynti kasvoi siten huomattavasti muuta markkinaa nopeammin: Association of European Businesses kertoo yli 16 tonnin painoisten autojen myynnin kasvaneen vuoden alkupuolella vain 2 % ja monien merkkien osalta oli havaittavaissa selvää laskua viime vuoden alkupuoleen verrattuna. Esim. Ural-autotehtaan myynti laski 31 %, Scanian 21 %, ja Isuzun 57 %, kirjoittaa Kommersant-lehti.

Salasana hukassa?