Twitter

Ulkomaisten investointien määrä kasvoi Pietarissa

Pietarin hallinnon investointikysymysten ja strategisten hankkeiden komitean ilmoituksen mukaan ulkomaisten investointien määrä kasvoi tämän vuoden ensimmäisen puolivuotisjakson aikana etenkin niin sanottujen ”muiden investointien”, kuten kauppaluottojen, osalta. Niiden määrä kasvoi viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna 2,9-kertaisesti, yhteensä 4,7 miljardiin dollariin.

Suorat ulkomaiset investoinnit kasvoivat 20 prosentilla, yhteensä 453,1 miljardiin dollariin. Suurin osa (79,4 %) kokonaisinvestoinneista tehtiin jalostustuotantoon, kuten ajoneuvotuotantoon ja kiinteistöihin.

Tänä vuonna Pietarin talouteen ovat investoineet eniten Iso-Britanniaan ja Brittiläisille Neitsytsaarille rekisteröidyt offshore-sijoittajat. Suurimpia sijoittajia ovat olleet esimerkiksi Gazprom Neft ja Sibur holding -yhtiöt.

Suomen pääkonsulaatti, Pietari

Salasana hukassa?