Twitter

Mark Zuckerberg tapaa Dmitri Medvedevin

Facebookin perustaja Mark Zuckerberg vierailee talouslehti Forbesin saamien tietojen mukaan lokakuun alussa Moskovassa. Matkan yhteydessä Zuckerberg tapaa Venäjän pääministeri Dmitri Medvedevin sekä hänen poliittiseen lähipiiriinsä kuuluvat Vladislav Surkovin ja Arkadi Dvorkovitshin.

Forbesin mukaan Zuckerberg tapaisi Medvedevin teknologiakeskus Skolkovossajärjestettävän Digital October -tapahtuman yhteydessä. Medvedevin lehdistösihteeri Natalia Timakova on vahvistanut tiedon, että Mededevin ja Zuckerbergin tapaamista valmistellaan.

Skolkovossa aloittaa lokakuun puolivälissä toimintansa Hyperkuutio –niminen teknologiakeskus, johon useiden venäläisten ICT-alojen yritysten edustustot tulevat muuttamaan. Tässä vaiheessa ei kuitenkaan ole tiedossa, suunnitteleeko myös Facebook oman edustustonsa perustamista Venäjälle. Facebookin Venäjän edustaja Ekaterina Skorobogatova kieltäyti kommentoimasta asiaa Forbesille.

Facebook on nimennyt Venäjän yhdeksi tärkeimmistä markkina-alueistaan. Viime vuonna Facebookin yli 800 miljoonasta käyttäjästä noin yhdeksän miljoonaa oli venäläistä. Tällä hetkellä Facebook häviää kuitenkin käyttäjämäärissä venäläisille kilpailojoilleen VKontaktelle sekä Odnoklassnikille, joilla on Venäjällä tutkimuslaitos ComScoren mukaan 34 ja 27 miljoonaa käyttäjää.

Myös pääministeri Dmitri Medvedevillä on Facebookissa oma tili. Medvedevin Facebook-sivulla on tällä hetkellä noin 765 000 tykkääjää.

Salasana hukassa?