Twitter

Lahta-keskuksen pilvenpiirtäjälle rakennuslupa

Maakaasujätti Gazprom on onnistunut saamaan Pietarin viranomaisilta rakentamisluvan suurhanke Lahta-keskuksen ensimmäiselle vaiheelle. Se käsittää lähes 463-metrisen pilvenpiirtäjän rakentamisen Suomenlahden rannalle. Lupa annettiin elokuussa valtion asiantuntijatarkastuksen päähallinnolta saadun myönteisen lausunnon perusteella.

Viranomaiset jättivät luvanantoprosessissa huomiotta pilvenpiirtäjähanketta vastustavien pietarilaisten kansalaisjärjestöjen vastalauseet sekä Unescon maailmaperintökomitean taannoin Pietarissa järjestämässään kokouksessa esittämät protestit.

Pilvenpiirtäjän rakennustöiden on suunniteltu alkavan ennen vuoden loppua. Asiantuntijoiden arvioiden mukaan Pietarin kuvernööri Georgi Poltavtshenko tulee menettämään kannatustaan ja imagoaan pilvenpiirtäjäprojektin seurauksena. Pilvenpiirtäjän rakentamista vastustavat tahot ovat kirjoittaneet syyttäjälle ja Pietarin kuvernöörille avoimen kirjeen, jossa he vaativat pilvenpiirtäjän korkeuden tarkistamista.

Suomen pääkonsulaatti, Pietari

Salasana hukassa?