Twitter

Kuljetuskalustolle tulossa ikävero

Venäjän hallitus aikoo ehdottaa yläikärajaa kaupallisissa kuljetuksissa käytettäville ajoneuvoille. Vanhoiksi katsottaisiin yli seitsemän vuotta käytössä olleet ajoneuvot, joiden omistajien tulisi maksaa lisäveroa. Vero nousisi rajan ylittäneiden ajoneuvojen ikävuosien myötä.

Teollisuus- ja kauppaministeriö selvittää veron mahdollista perintätapaa. Yli 80 % Venäjällä ammattikäytössä olevista kuorma- ja linja-autoista on seitsemää vuotta vanhempia. Teollisuus-ja kauppaministeriössä valmistellusta lakiluonnoksesta kertoi Gazeta-lehdelle Sotshin investointifoorumissa ministeriön auto- ja maatalouskoneteollisuusosaston varajohtaja Jevgeni Kudrjashov.

Vaikka luonnos on vasta valmisteluvaiheessa, sen on jo tarkennettu koskevan kuorma- ja linja-autoja.

– Ikävero on tulossa myös henkilöautoille, sanoi Kudrjashov, mutta uudistuksen ajankohtaa ei ole tiedossa. Lisäveroprosentti ja veron keruutapa vahvistetaan myöhemmin, mutta eräs vaihtoehto on Kudrjashovin mukaan iäkkäiltä ajoneuvoilta vakuutusmaksun yhteydessä perittävä suoritus, toinen variantti olisi ajoneuvojen ympäristöluokituksen nojalla kerättävä eriytetty liikennevero.

Moskovan liikennöitsijäliiton johtaja Juri Sveshnikov katsoo, että vero siirtyy suoraan kuljetusten hintoihin. Uudistuksen jälkeen liikennöitsijät maksavat neljää erillistä veroa: liikenneveroa, polttoaineveroa, syyskuun alusta voimaan tullutta romutusveroa sekä ajoneuvon ikäveroa.

Salasana hukassa?