Twitter

Palkat nousivat Pietarissa useimmilla aloilla

Rekrytointiyritys HeadHunterin teettämän tutkimuksen mukaan työnantajien tarjoama keskipalkka Pietarissa oli kuluvan vuoden alkupuoliskolla 34 400 ruplaa kuukaudessa, eli noin 860 euroa kuukaudessa. Eniten keskipalkat nousivat raaka-aineiden hankinnassa, missä keskipalkka nousi lähes 30 prosenttia. Johdon tehtävissä palkat nousivat noin 12 prosenttia, pankkialalla 17 prosenttia ja IT-alalla 6 prosenttia.

Palkat nousivat myös muun muassa markkinointi- ja mainosalalla sekä rakennusalalla. Sen sijaan turvallisuusalalla, asianajajilla sekä kuntosaleilla ja kauneudenhoitosalongeissa palkat laskivat.

Uusille työntekijöille tarjotut palkat nousivat Pietarissa vuoden ensimmäisellä puoliskolla vain alle yksi prosenttia, kun viime vuonna kasvua oli 10 prosenttia. Tämä johtuu siitä, että yritykset korottavat ensin jo työssä olevien työntekijöiden palkkoja, joita ei talouskriisin aikana ole korotettu tarpeeksi. Suurin osa pietarilaisista yrityksistä on nostanut tai aikeissa nostaa palkkoja noin 7-9 prosenttia.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?