Twitter

Muovirahan suosio kasvaa

Kortin käyttö maksuvälineenä lisää suosiotaan Venäjällä. MasterCardin kyselytulos kertoo 40 % vastaajista käyttäneen korttiaan tänä vuonna aiempaa aktiivisemmin. Viime vuonna vastaava luku oli 27 %.

Pelkästään kortilla ostoksensa maksavien osuus oli noussut 6 %:sta 10 %:iin. Niiden kortinhaltijoiden osuus, jotka eivät koskaan käytä korttiaan, supistui viime vuoden 20 %:sta 14 %:iin. 33 % vastaajista ilmoitti vuorottelevansa maksaessaan kortin ja käteisen käytössä, viime vuonna näin sanoi toimivansa 20 %.

MasterCardin kyselyyn vastasi 924 25-45-vuotiasta Venäjän kaupunkien asukasta. Myös keskuspankin tilastot vahvistavat kortitimaksun suosion kasvun. Kuluvan vuoden I kvartaalilla korttiostoksia tehtiin 561,2 miljoonaa, viime vuoden vastaavalla jaksolla 304,3 miljoonaa. Kortilla nostetaan kuitenkin edelleen useammin käteistä kuin maksetaan: nostotapahtumia oli tämän vuoden I kvartaalilla 665,7 miljoonaa ja viime vuonna 530,4 miljoonaa.

61 % MasterCardin kyselyyn vastanneista katsoi, että tottumus on tärkein hidaste kortin käyttöön siirtymiselle. Heidän osuutensa supistui viime vuodesta 5 %. Kolmasosa vastaajista kertoi käyttävänsä käteistä siksi ettei korttia hyväksytä maksuvälineenä paikoissa, joissa he tekevät ostoksensa. Heidän osuutensa oli noussut 6 %:lla. 24 % vastaajista suosi korttia vain suuria ostoksia tehdessään, nousua osuudessa oli 9 %.

Renaissance Credit -pankista kerrotaan muiden kuin käteisellä suoritettujen tapahtumien olevan nyt 15 %. Kasvua oli viime vuonna 3,5 %, kun edellisvuosina kasvu on ollut vuosittain 1 % luokkaa. Maksukortit hyväksyvien ostospaikkojen määrä on noussut viime vuosina merkittävästi ja pankit ovat luoneet kortinkäyttäjille etuohjelmia, mainitsee Vedomosti-lehti.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?