Twitter

Puolet venäläisistä vaihtaisi presidenttiä ensi vaaleissa

49 % Levada centerin mielipidekyselyyn vastanneista Venäjän kansalaisista vaihtaisi Vladimir Putinin toiseen henkilöön kuuden vuoden kuluttua järjestettävissä presidentinvaaleissa. 22 % vastaajista haluaisi presidentiksi edelleen Putinin. 7 % kannatti Putinin vaihtamista Dmitri Medvedeviin, tiedottaa Rosbalt-uutistoimisto.

Kysyttäessä korkeimman valtiovallan edustajien toiminnan ohjenuoraa ja motiiveja 35 % vastaajista katsoi, että tavoitteena on vallan säilyttäminen millä hinnalla hyvänsä ja saavutetun aseman puolustaminen. 25 % vastaajista katsoi, että valtionjohto pyrkii muuttamaan Venäjän nykyaikaiseksi, taloudeltaan kehittyneeksi maaksi, jossa vallitsee sosiaalinen hyvinvounti. Yhtä monet katsoivat johdon pyrkivän suurvalta-aseman palauttamiseen ja entiseen geopoliittiseen voimatasapainoon.

Kysymykseen ”mitä maassa nyt tapahtuu?” 36 % vastasi, että meneillään on järjestyksen palautus. 23 % oli havainnut epäjärjestyksen lisääntyneen viime aikoina. 10 % vastaajista katsoi maassa tapahtuvan demokratiakehitystä. Kyselyyn vastasi 1601 yli18-vuotiasta kansalaista 130 eri asutuskeskuksesta 45 alueelta. Virhemarginaali on max 3,4%.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?