Twitter

Venäläiset siirtyvät kalliimpiin autoihin

Venäläiset kuluttajat ostavat entistä vähemmän alle 600 000 ruplan hintaluokkaan sijoittuvia autoja. Niiden osuus kaikista kuluvan vuoden alkupuoliskolla myydyistä autoista supistui 55,8 %:sta 49,5 %:iin.

600 000 – 1 000 000 ruplan hintaisten autojen osuus laski niin ikään 26,5 %:iin, mutta miljoonasta puoleentoista miljoonan ruplan hintaisia autoja myytiin 5 % aiempaa enemmän niiden osuuden kohotessa 9,6%:sta 14,4 %:iin.

Venäjällä myytyjen autojen keskihinta on nyt 788 000 ruplaa. Ernst & Youngin asiantuntijat arvioivat muutoksen liittyvän alemman hintaluokan autojen siirtymisestä korkeampaan hintaluokkaan sekä luotonsaantimahdollisuuksien paranemisesta. Alemman hintaluokan autojen menekin ennakoitiin jo aiemmin supistuvan Venäjän WTO-jäsenyyden myötä ja käytettyjen autojen tuontitullien laskiessa.

Luotolla myytyjen autojen osuus kaikista myydyistä autoista supistuivuoden ensimmäisellä puoliskolla 5 % ja oli 29 %, tiedottaa Infox.ru.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?