Twitter

Venäjä toimittaa Kiinalle 55 kuljetushelikopteria

Venäjän sotateknisen yhteistyöviraston varajohtaja Vjatsheslav Dzirkaln kertoi eilen julkisuuteen heinäkuussa Kiinan kanssa solmitusta sopimuksesta, jonka mukaan Venäjä toimittaa Kiinalle 55 Mi-171E-kuljetushelikopteria. Kopterit valmistaa Ulan Uden ilma-alustehdas ja sopimuksen arvo on yli 600 miljoonaa dollaria, kirjoittaa Vedomosti-lehti.

Helikopterit toimitetaan tilaajalle, Kiinan kansanarmeijalle, vuoden 2014 loppuun mennessä Rosoboronexportin toimiessa välittäjänä. Kyseessä on toinen suuri julkistettu sotateollisuusalan toimitussopimus Kiinan kanssa kuluvana vuonna. Helmikuussa tiedotettiin 140 AL-lentokonemoottorin 700 miljoonan dollarin arvoisesta toimituksesta aiemmin tilattuihin SU-27/30-hävittäjiin.

Kiinalle on aiemmin myyty Mi-8/17-helikoptereita, joiden muunnos nyt myyty Mi-171 on. Vuosina 2005 ja 2009 Kiinaan toimitettiin 24 ja 32 Mi-171-kopteria. Kaikkiaan Kiinan kansanarmeijan käytössä on yli 200 tyypin helikopteria ja huomattava määrä koptereita on myös siviilikäytössä.

Viime vuonna Venäjän 13 miljardin dollarin arvoisesta aseviennistä noin 15 % suuntautui Kiinan kansantasavaltaan. Tämänvuotiset sopimukset huomioiden Venäjä vie sotateollisuustuotteira Kiinaan yli miljardin dollarin arvosta, ja ala on merkittävin koneteollisuuden Kiinaan suuntautuvasta viennistä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?