Twitter

Konsulttiyhtiö laati selvityksen Putinin klaanihallinnosta

Mintshenko Consulting -konsulttiyritys on laatinut selvityksen Vladimir Putinin luoman ns. laajennetun hallituksen toimintaperiaatteista. Selvityksen mukaan Putin toimii presidentiksi palattuaan moderaattorina, joka säätelee valtatasapainoa maan eliittiklaanien välillä sekä jakaa valtapiirejä siten, että ”kaikkien kädet ovat sidotut ja viime kädessä ylin erotuomari ratkaisee asian”, kirjoittaa Kommersant.

Presidentin lähipiiriä, johon kuuluvat Dmitri Medvedev, Igor Setshin, Gennadi Timsthenko, Juri Kovalsthuk, Sergei Tshemezov, Sergei Sobjanin, Sergei Ivanov ja Vjatsheslav Volodin, verrataan selvityksessä Neuvostoliiton politbyrooseen. Selvityksessä nimetään myös 45 ”politbyroon ehdokasjäsentä”, joiden vaikutusvalta on merkittävää. Heidät on jaettu ryhmiin kuten ”järjestysvalta” ja ”liike-elämä”. Vahvimpana näistä mainitaan ex-valtiovarainministeri Aleksei Kudrin, joka on säilyttänyt henkilökohtaiset suhteensa presidenttiin.

Selvitys on laadittu 60 poliittisen ja liike-elämän eliitin edustajan keskuudessa suoritetun kyselyn nojalla. Putin on selvityksen mukaan Kremliin palattuaan laatinut mallin, jossa koko toimeenpanovalta on tosiasiassa hänen johdossaan. Kyse ei kuitenkaan ole perinteisestä vallan vertikaalista, vaan Putin on ottanut välimiehen ja moderaattorin roolin kilpailevien klaanien keskellä. Selvitys on ladattavissa Kommersantin sivulta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?