Twitter

Latvialaisyhtiö ehdolla kumppaniksi tulliliiton rautatiekuljetuksiin

Venäjän, Kazakstanin ja Valko-Venäjän suunnitelma yhteisen rautatiekuljetusoperaattorin perustamisesta on käymässä suurisuuntaiseksi, kirjoittaa Vedomosti. Asiaa valmisteleva työryhmä käy neuvotteluja latvialaisen Latvijas dzelcels -rautatieyhtiön kanssa tämän tulosta mukaan yhteisyritykseen. Interfaxin lähteiden mukaan yhteisyritykseen voisi liittyä latvialaisyhtiön konttiterminaalioperaattori sekä Riikan satamaterminaalit, mikä mahdollistaisi transitpalvelut Euroopan ja Aasian läpikulkureitillä. Osapuolet eivät kommentoi asiaa.

Ajatus kansainvälisestä logistiikkaoperaattorista syntyi vuoden alussa.

– Logistiikkayhtiö voisi saada noin 2 % Euroopan ja Aasian välisestä konttivirrasta, sanoi RZhD:n johtaja Vladimir Jakunin hiljattain.

Yhteisyritys on määrä perustaa RZhD:n tytäryhtiön, RZhD-logistikan pohjalle siten, että RZhD tuo siihen 50 % + yhden osakkeen Transkonteinerin osakekannasta, Valko-Venäjä Belintertrans-operaattorin ja Brestin terminaalit, Kazakstan Kaztransservice-operaattorin toiminnot. Jakunin pitää kuitenkin Transkonteinerin osakepaketin tuomista mukaan yhteisyritykseen vaihtoehtona yhtiön yksityistämiselle, joten Venäjän tuoma osuus yhteisyritykseen ei ole täysin selvä.

Latvijas dzelcels ei ole ensimmäinen ulkomainen yhtiö, jolle tarjotaan mukaantuloa yhteisyritykseen. RZhD selvittää myös Deutsche Bahnin ja China COSCO Holdingin mahdollista kiinnostusta ja edellytyksiä yhteisyritykseen, kerrotaan presidentin avustaja Elvira Nabiullinan kesäkuussa järjestämän neuvottelukokouksen pöytäkirjassa, mainitsee lehti.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?