Twitter

Fortum harkitsee aurinkovoimalaa Tsheljabinskiin

Fortum saattaa rakentaa Tsheljabinskin voimalaitoksen yhteyteen 100 megawatin aurinkovoimalan korvaamaan korjaustöiden aikaista tehovajetta.

Neuvotteluja asiasta käydään Hevel Solarin kanssa, joka aikoo käynnistää ensi vuonna aurinkokennotehtaan Novotsheboksaryssa. Projektin arvo olisi noin 300 miljoonaa dollaria. Luotonsaanti kohteeseen on täysin riippuvainen Venäjän energiaministeriössä parhaillaan käsiteltävien uusiutuvan energian tukitoimien aikataulusta, kirjoittaa Kommersant.

Hevel Solarin mukaan Fortumin kanssa on tehty alustava sopimus pilottivoimalan rakentamisesta, ja ilmastollisen käyttöominaisuusselvityksen jälkeen Fortum harkitsee voimalan laajentamista 100 megawatin laitokseksi. Fortumista kerrotaan, ettei päätöstä Hevel Solarin teknologian käytöstä ole tehty, mutta asiaa selvitetään.

Fortum kuitenkin painottaa puoltavansa uusiutuvien energialähteiden käyttöä. Vuonna 2011 noin 65 % Fortumin tuottamasta energiasta ei synnyttänyt hiilidioksidipäästöjä. Fortumin perusinvestointiohjelma edellyttää 2,4 gigawatin voimalarakentamista vuosina 2011-2014. Tavoitteesta puuttuu vielä 1,75 gigawattia, muistuttaa Kommersant.

Suomalaisella Fortum-konsernilla on kolme voimalaa Tjumenin alueella ja viisi Tsheljabinskin alueella. Renovan ja Rosnanon yhteinen projektiyritys Hevel Solar rakentaa Novotsheboksaryyn 20,5 miljardin ruplan aurinkokennotehdasta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?