Twitter

Mordvaan Venäjän suurin biokaasuvoimala

Gazenergostroin tytäryhtiö Biogazenergostroi on aloittanut biokaasuvoimalan rakentamisen Mordvan Romodanovskojen kylään. Lehmänlannasta ja sokerijuurikasjätteestä biokaasua tuottavan voimalan teho tulee olemaan 4,4 megawattia ja se on Venäjän suurin alan laitos, sanoo Gazenergostroin johtaja Sergei Tshernin. Raaka-aine saadaan lähellä toimivilta tiloilta ja sokeritehtaalta.

Voimalan on määrä valmistua vuoden 2014 loppuun mennessä. Siihen investoidaan kaikkiaan 25-30 miljoonaa euroa joista 15 % omaa pääomaa ja 85 % pitkäaikaislainoja Landesbank Berliniltä Gazenergostroin vakuuksin. Biogazenergostroi sopi viime vuonna Landesbank Berlinin kanssa 750 miljoonan euron luotoista bioenergiavoimaloiden rakennustyöhön. Voimaloita on tarkoitus rakentaa kolmisenkymmentä eri puolille Venäjää.

4 megawattia voimalan sähköstä on määrä tuottaa markkinoille alueellisen energiakomission tariffihinnoin, loput 400 kilowattia menevät maatilojen energiahuoltoon ja yhtiön omiin tarpeisiin. Venäjällä toimii nyt 10 biovoimalaa, kun niitä esim. Saksassa on 10 000, sanoo Tetra electric -ryhmän johdon konsultti Konstantin Trifonov. Valtaosa Venäjällä toimivista biovoimaloista ei tuota energiaa markkinoille vaan karjatilojen omaan käyttöön, kirjoittaa Vedomosti.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?