Twitter

Sähkösyöpöille tulossa korkeammat taksat

Venäjän aluekehitysministeriö käynnistää vuoden 2013 alusta pilottialueilla kokeilun, jonka tarkoituksena on kannustaa kansalaisia säästämään sähköä. Sähkönkulutukselle määritellään paikalliset sosiaaliset normit, joihin tariffit sidotaan.

Normien puitteissa pysyvät sähkönkuluttajat saavat sähkönsä alempaan hintaan kuin ne, jotka eivät välitä vilkaista mittarilukemia. Vuoden 2014 alusta kokeilu laajenee koko maan käsittäväksi.

Vuodesta 2015 alkaen vedenkulutus- ja jätevesimaksut sidottanee samantyyppiseen järjestelmään, jossa säästäväiset saavat etua. Ministeriön selvityksessä laajennusta tosin koskee huomautus ”mikäli tämä on tarkoituksenmukaista”. Hallitus päättää asiasta vuoden 2014 loppuun mennessä, jolloin ministeriöt ja tariffivirasto saavat valmiiksi selvityksensä uudistuksen tarpeellisuudesta.

Lämmitystä ja kaasutoimituksia uudistus laajennetaan koskemaan vasta viime vaiheessa, jos muut kokeilut osoittautuvat onnistuneiksi, kirjoittaa Rossiiskaja Gazeta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?