Twitter

Navalnyin toimistosta löytyi salakuunteluvälineitä

Viestintäasiantuntijat löysivät oppositioaktivisti Aleksei Navalnyin työtiloista jo toisen videokameran ja salakuuntelumikrofonin. Navalnyi kertoi löydöstä itse mikroblogissaan. Aiemmin Navalnyi kertoi kutsuneensa poliisin tutkimaan toimistoaan ja 12 poliisin työntekijän saapuneen hoitamaan tehtävää.

Navalnyi kutsui poliisin löydettyään työtovereineen Korruptionvastaisen taistelun säätiön tiloista kuuntelulaitteiston. Ensimmäinen mikrofoni löytyi korruptionvastaisen RosPil-projektin juristi Andrei Mishtshenkovin tuotua tiloihin kuuntelulaitteistonpaljastimen. Navalnyi julkaisi kuvan mikrofonista Twitter-blogissaan nimeten sen ”Bastrykinin tshekkiagentin urkintavehkeeksi”. Navalnyi syytti täten suoraan urkinnasta Venäjän tutkintakomitean johdossa toimivaa Aleksandr Bastrykinia.

Heinäkuussa Navalnyi syytti Bastrykinia oleskeluluvasta ja liiketoiminnan harjoittamisesta Tshekissä huolimatta merkittävistä, valtiollisiin salaisuuksiin liittyvistä tehtävistään Venäjällä.

Navalnyi itse on matkustuskiellossa ja häntä syytetään osallisuudesta vuonna 2009 tapahtuneeseen valtionyhtiö Kirovlesin 16 miljoonan ruplan arvoisen omaisuuden kavaltamiseen. Navalnyi itse sanoo kaupan olleen laillisen ja oikeusjutun olevan tekaistu, muistuttaa Lenta.ru. Oikeustoimet Navalnyia vastaan keskeytettiin välillä mutta juttu avattiin uudelleen jokin aika sitten.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?