Twitter

Ensimmäisen puolen vuoden talouskasvu oli arviolta 4,4 %

Alkuvuoden talouskasvua ovat vauhdittaneet yksityinen kulutus ja investoinnit, vähittäiskauppa on kasvanut yli 7 % ja investoinnit 10 %. Kasvuvauhti on kuitenkin hidastumassa, kesäkuussa investoinnit kasvoivat enää vajaat 5 %, tuotanto vain pari prosenttia ja myös vähittäiskaupan kasvu hiljeni hieman.

Vaikka talouskasvu odotetusti hidastuu toisella vuosipuoliskolla, koko vuoden bkt kasvun ennuste on 3–4 % tasolla. Jos öljyn markkinahinta pysyy yli 100 dollarin, talouskasvun ennuste on 4 %. Riski raaka-aineiden hintojen laskusta on kuitenkin merkittävä, joten osa investointipankeista on jo alentanut ennusteensa.

EBRD ilmoitti tällä viikolla, että se laskee Venäjän bkt-ennustettaan 3,3 prosenttiin (keväällä pankki ennusti vielä 4,3 % kasvua). Myös kauppakorkeakoulu HSE:n tutkijat varoittavat talouskasvun hidastumisesta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?