Twitter

SU-27-hävittäjien lennot keskeytettiin Petroskoin onnettomuuden johdosta

Su-27-hävittäjien lentotoiminta on keskeytetty torstaiaamuna klo 9.50 Moskovan aikaa Petroskoin lähistöllä tapahtuneen lento-onnettomuuden johdosta.

Venäjän ilmavoimien Su-27-hävittäjä putosi maahan vain 100 metrin päässä kerrostalosta ja rautatielinjan lähellä. Lentäjät pelastautuivat heittoistuimin ja heidät siirrettiin sairaalaan. Koneen mustat laatikot on toimitettu tutkittavaksi, kertoo Utro.ru.

Lentotoiminnan keskeyttämisestä vastaavilla koneilla ilmoitti ilmavoimien virallinen edustaja Vladimir Drik, ja keskeytys on voimassa kunnes ilmavoimien komentaja toisin ilmoittaa. Onnettomuuden johdosta on käynnistetty oikeustoimet lento- ja lentovalmistelusäännöstöjen rikkomuksesta. Su-27UB putosi valmistautuessaan laskeutumaan Besovetsin lentokentälle. Kone oli aseistamaton. Edellinen Su-27-onnettomuus tapahtui 2011 huhtikuussa Vladivostokin lähistöllä. Tuolloin Su-27SM-hävittäjän putoamisen syyksi todettiin ohjausjärjestelmän vika.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?