Twitter

Luonnonvaraministeriö esittää laajaa ympäristötuhojen korvausohjelmaa

Venäjän luonnonvaraministeriö pitää välttämättömänä pitkän aikavälin suunnitelmaa ympäristötuhojen ja -ongelmien korjaamiseksi, sanoi ministeri Sergei Donskoi Rossija24-tv-kanavan haastattelussa Pietarin XVI talousfoorumissa. Donskoin mukaan 20 vuoden pituisen ja lukuisista projekteista muodostuvan ohjelman toteutus vaatii ainakin 97 miljardia ruplaa.

Donskoi viittasi laajoihin neuvostoaikana syntyneisiin ympäristöongelmiin ja miljardien tonnien jätemassoihin. Tällä hetkellä luonnonvaraministeriöllä on meneillään useita korjaavia projekteja arktisilla alueilla ja Siperiassa. Sellaisia aiotaan käynnistää myös Venäjän keskisellä alueella, sanoi Donskoi, mutta korosti, että kokonaissuunnitelma on hyväksyttävä erillisenä asiakirjana. Ministerin mukaan lainsäädäntöä on muutettava, jotta myös yritystahot saataisiin mukaan projekteihin, kirjoittaa Vedomosti-lehti.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?