Twitter

E-allekirjoituksen puute haitaksi yritysten hankinnoille

Heinäkuun alusta voimaan astuva 223-F3-normi saattaa 400 000 venäläistä valtionyritystä laittomille teille, mikäli ne aikovat tehdä hankintoja. Normin mukaan kaikki valtionyritysten hankinnat on julkistettava virallisella zakupki.gov.ru-sivulla, jolla aiemmin on julkistettu ainoastaan valtionhankinnat. Sivulle ei kuitenkaan pääse kirjaamaan tietoja ilman sähköistä allekirjoitusta, joka puuttuu 400 000 yritykseltä.

Sähköisiä allekirjoituksia taas voivat myöntää ainoastaan auktorisoidut keskukset, joita viestintäministeriössä ei ole hyväksytty vielä yhtäkään. Ministeriö aikoo tiettävästi julkistaa luettelon hyväksytyistä keskuksista vasta samana päivänä kun normi 223-F3 astuu voimaan. Jonotuksen e-allekirjoituksen saamiseksi arvellaan vievän tästä vielä pari kuukautta.

Elleivät valtionyhtiöt halua toimia säädösten vastaisesti, niiden on jätettävä satojen miljardien ruplien ostot odottamaan muutamiksi kuukausiksi. Vaihtoehdoksi on tarjottu hankintojen julkistamista tilapäisesti tilaajan omilla sivuilla, mutta tästä pelätään syntyvän jälkikäteen valitussuma tavaran- ja palveluntuottajien taholta.

Viime maanantaina pidettyyn suurten valtionyhtiöiden kokouksen osallistujat pelkäsivät koko hankintajärjestelmän romahtamista. Useat yritykset ovat ehdottaneet määräyksen voimaantulon siirtoa lokakuulle, mutta tuloksetta, kirjoittaa RBK Daily.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?