Twitter

Presidentin ihmisoikeusneuvostoon ehdolla lisäjäseniä

Jäsenkadosta talven ja kevään aikana kärsinyt Venäjän presidentin ihmisoikeusneuvosto on järjestänyt keskuudessaan suljetun äänestyksen ehdokkaista, joilla neuvostoa voitaisiin täydentää. Kutakin avointa paikkaa kohti oli ehdolla 3-4 henkilöä, joiden joukossa Izvestija-lehden mukaan olivat myös oppositiohenkiset muusikko Juri Shevtshuk, tv-juontaja Vladimir Pozner ja toimittaja Olga Romanova.

Neuvoston puheenjohtaja Mihail Fedotov kieltäytyi kertomasta äänestyksen tuloksista ja sanoi esittävänsä ehdokasluettelon presidentille kuluvalla viikolla kunkin ehdokkaan kanssa keskusteltuaan. Memorial-ihmisoikeusjärjestön Aleksandr Tsherkasov ilmoittaa kieltäytyneensä tarjotusta ehdokkuudesta vasta hyväksytyn mielenosoituslain tiukennuksen ja suunnitteilla olevan maahanmuuttolain m muutoksen johdosta. Juri Shevtshuk kertoo, ettei hänelle ole ehdotettu jäsenyyttä, mutta lupaa pohtia asiaa, mikäli näin käy. Presidentin ihmisoikeusneuvostosta on joulukuun jälkeen lähtenyt 11 jäsentä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?