Twitter

Korruptionvastainen RosPil-sivusto rahoitusvalvonnan hampaisiin

Juristi ja oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin RosPil-sivuston rahoitus on joutunut valvontavirasto Rosfinmonitoringin tarkastuksen kohteeksi Yhtenäinen Venäjä -puolueen kansanedustaja Ilja Kostunovin rahanpesuväitteiden johdosta. RosPil-sivusto paljastaa erityisesti Venäjän tarjouskilpailuissa esiintyvää korruptiota.

Kostunov väittää RosPil-sivuston Yandex.Dengi-tiliä käytettävän rahanpesuun. 75 % tilisiirroista tulisi Kostunovin mukaan proxy-serverien kautta, mikä vaikeuttaa lähettäjän tunnistamista, ja useissa tapauksissa lähettäjää ei mainita lainkaan. Kostunov lähetti toukokuussa tutkintapyynnön asiasta Rosfinmonitoringin ohella Venäjän federaation tutkintakomiteaan, sisäministeriöön ja pääsyyttäjänvirastoon.

Kostunovin mukaan Yandex on auttanut RosPilia luomaan näennäisen vaikutelman tuhansista kansalaissijoituksista sivuston hyväksi. Hän perustelee väitettään mm. sillä, että tuhatkunta tilisiirtoa on tehty Yandexin Ivantejevkan datakeskuksen IP-osoitteista. Yandex ilmoittaa Kostunovin aineiston olevan väärennettyä. RosPilin koordinaattori Konstantin Kalmykovin mukaan sivuston tilissä ei ole mitään epäselvää ja Rosfinmonitoring voi vapaasti tutustua tilitapahtumiin, kirjoittaa Lenta.ru.

Anonymous-hakkerit julkistivat aiemmin Aleksei Navalnyin kompromentointiin tähtäävän suunnitelman, jossa oli tarkoitus käyttää hyväksi Yandexin ”entisiä työntekijöitä”. Paljastettujen sähköpostiviestien oletettiin olevan Kreml-myönteisen Nashi-liikkeen johdon kirjoittamia.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?