Twitter

Hurrikaani nosti Nevan vedenpinnan +136 cm tasolle

Sunnuntain ja maanantain välisen yön myrsky nosti Nevan vedenpintaa Pietarissa 136 cm normaalia korkeammalle tasolle. Länsituuli puhalsi 20 metriä sekunnissa. Palo- ja pelastustoimi sai yön aikana 61 hälytystä mm. kaatuneiden puiden ja putoavien kohteiden uhatessa turvallisuutta. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut.

Tulvaksi Pietarissa luonnehditaan tilannetta, jossa vesi nousee yli 160 cm korkeammalle Kronstadtin mittauspisteestä. Edellinen tulva koettiin marraskuussa 2010, jolloin vesi nousi 180 cm normaalitasosta. Viime elokuussa avatun Pietarin tulvapatokompleksin avulla veden korkeuden nousua kyetään nyt säätelemään, kirjoittaa Rosbalt.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?