Twitter

Duuman oppositio jarruttaa WTO-ratifiointia

Duuman oppositioryhmät yrittävät jarruttaa Venäjän WTO-jäsenyyden ratifiointia valittamalla asiakirjan käsittelytavan muotoseikoista perustuslakioikeuteen, uutisoi Kommersant-lehti. Oikeudenmukainen Venäjä -puolueen ja kommunistisen puolueen edustajien mukaan federaation subjektien hyväksyntää asiakirjalle ei ole hankittu lain edellyttämällä tavalla eikä jäsenyysasiakirjasta ole käytettävissä virallista käännöstä venäjän kielelle, joka on maan ainoa virallinen kieli. Asiakirja allekirjoitettiin vieraskielisenä.

Huhtikuussa keskusvaalilautakunta torjui oppositioryhmien vaatiman kansanäänestyksen nimenomaan sillä perusteella, etteivät kansalaiset voi perehtyä vieraskieliseen tekstiin muodostaakseen siitä kantansa. Valituksen laatijoita huolestuttavat WTO-jäsenyyden maan kilpailukyvyttömälle taloudelle aiheuttama vaara ja teollisuusvakoilun turvallisuusriskit. – Liitymme WTOn jäseniksi modernisoimattomalla taloudella ja olemme selkeästi kilpailukyvyttömiä tuonnin edessä, sanoo duuman talouskomitean Mihail Jemeljanov Oikeudenmukainen Venäjä -puolueesta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?