Twitter

Kylvöalaa lisättiin 841 000 ha viimevuotisesta

Venäjän maatalousministeriö tiedottaa, että maan kokonaiskylvöala on tänä vuonna 75,7 miljoonaa ha eli 841 000 ha viimevuotista suurempi. Viljaa ja palkokasveja kylvettiin 44,4 miljoonalle hehtaarille, missä on lisäystä 876 000 ha. Luvussa ovat mukana sekä syys- että kevätlajikkeet.

Kevätviljaa on kylvetty 29,9 miljoonalle hehtaarille ja perunaa on maatalousyrityksissä istutettu 287 000 hehtaarille, vihanneksia 88 000 hehtaarille, kertoo Regnum-uutistoimisto. Varhaisperunaa korjataan Astrahanin alueella.

Tattaria ja sokerijuurikasta on kylvetty hieman yli miljoonalle hehtaarille, maissia 1,9 miljoonalle hehtaarille. Öljykasvien kylvöala on 9,4 miljoonaa ha eli 1043 000 hehtaaria viimevuotista vähemmän. Rapsin ja soijan kylvöala on kasvanut, auringonkukan pienentynyt. Siperian, Kaukoidän ja Uralin federaatiopiireissä kylvöt jatkuvat vielä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?