Twitter

Energia-alan kaksoisvalta: presidentillä ja hallituksella omat komiteat

Presidentti Vladimir Putin on allekirjoittanut määräyksen energia-alan strategisesta kehityksestä ja ekologisesta turvallisuudesta vastaavan komitean perustamisesta, ilmoitti Putinin tiedottaja Dmitri Peskov perjantaina.

Energia-alan toimintaa koordinoivan komitean johdossa tulee toimimaan presidentti itse, ja sen vastaavana sihteerinä Igor Setshin. Komitean toimintaedellytyksistä vastaa presidentin neuvonantajaksi tänään nimitetty Anton Ustinov, joka aiemmin toimi Setshinin avustajana, uutisoi Rosbalt. Ustinov muistetaan vuonna Jukos-öljy-yhtiön konkurssiprosessia vuonna 2008 johtaneena henkilönä.

Maanantain Kommersant-lehti kirjoittaa päätöksen merkitsevän energia-alan kaksoisvaltaa, sillä presidentinuusi komitea toimii Arkadi Dvorkovitshin johtaman hallituksen vastaavan komitean rinnalla. Useat öljyalan johtajat ovat ilmoittaneet, että hoitavat asioitaan suoraan presidentin kautta. Hallituksen komitean tehtäväksi jää tällöin päätösten toimeenpano ja valvonta. – Me osoitamme alan kehityssuunnan Putinin geopoliittisten suunnitelmien nojalla, ja hallituksen komitea valvoo, ettei kukaan poikkea siitä oikeaan tai vasempaan, sanoo Kommersant-lehden Rosneft-lähde. – Hallituksen komitean lopullinen kokoonpano ja toimenkuva julkistetaan viikon kuluttua Pietarin talousfoorumin jälkeen, kertoo lehden hallituslähde.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?